Välkommen till Valcentralen!


Viktig information!

På grund av världsläget kan det finnas begränsningar att kunna genomföra en kapitalflytt.
Har du fondförsäkring med innehav i Ryssland och/eller Östeuropa ber vi dig kontakta det berörda försäkringsbolaget.

Dina val i tre enkla steg

1
Försäkringsbolag
2
Återbetalningsskydd
3
Familjeskydd
När du loggar in på Valcentralen kan du göra dina val här direkt på nätet. Du ser också vilka val du har gjort tidigare, vilket ger dig en bra överblick över de valbara delarna av din tjänstepension. När du har loggat in ser du vilken försäkring eller vilka försäkringar som du kan göra ändringar i. Du följer sedan den enkla och pedagogiska Valguiden.

Avtalsområden

Tjänstepensioner ser olika ut beroende på ditt arbete och din arbetsgivare. Tjänstepensionen kan vara kollektivt avtalad - och bygga på avtal mellan fackförbund och arbetsgivare - eller individuell. Här ser du vilka avtalsområden och frivilliga pensionsöverenskommelser som hanteras av Valcentralen.

Läs mer

Ordlista

Förklaringar till några av de ord som ofta används inom pensionsbranschen. Ordlistan baseras på "Pensionstermer för konsumenter" som tagits fram av Pensionsmyndigheten och Svensk Försäkring.

Läs mer

Om Valcentralen

Valcentralen är till för att du ska kunna genomföra alla val till din tjänstepension på ett enkelt och smidigt sätt. Valcentralen är en oberoende valcentral för stora och små pensionsavtal. Vi hanterar både kollektivavtalade tjänstepensioner och individuella.

Läs mer